Ansök om lån för att köpa bil

Det är inte alla som har råd att köpa en bil, och skulle du sitta i en situation där du verkligen behöver en bil men inte har pengar kan du ansöka om lån. Men om du inte har någon inkomst eller väldigt låg inkomst kan det vara svårt att få ett lån. Dock finns det även alternativ för dig.

Lån utan UC

När du tar lån utan UC kommer du inte få en dålig kreditvärdighet eftersom de inte tar ett flertal UC-förfrågningar, vilket innebär kreditupplysningar. När det tas en kreditupplysning kommer det nämligen synas för andra. Långivare som erbjuder lån utan UC har alltså större chans att bevilja dig lån om du har låg inkomst, eller behöver en mindre summa snabbt. På grund av detta är det bäst att du med låg inkomst, eller ingen inkomst, börjar med att kolla upp lån utan UC om du behöver pengar till en bil.

Tänk på detta

Väljer du att ansöka om ett riktigt billån finns det några saker du måste tänka på. Du bör alltid kolla upp hur stor summa du måste betala tillbaka när du ansöker om billån. Detta är väldigt viktigt, speciellt om du inte har en fast inkomst, eller ingen inkomst. Det kan bli svårt att betala tillbaka skulder då. Tänk även på vilken bil du ska köpa. Det är en fördel om du har egna pengar så du kan betala en del av bilen själv. Då behöver du inte ta ett stort lån för att ha råd med resten av kostnaden. Om du köper en bil från en firma kan de i vissa fall erbjuda dig avbetalning, du tar alltså en lån direkt från firman då. Detta kan vara bättre än att ta ett separat billån.