Sälj din bil

Det finns olika sätt att gå till väga om du har bestämt dig för att sälja din bil. Du kan antingen sköta allting själv, eller sälja fordonet till en bilfirma som säljer bilen vidare. De tar då hand om allting.

Säljer du själv måste du göra en hel del – både värdera bilen, se till att allting fungerar, skriva köpekontrakt och så vidare. Det finns dock flera tips online som kan hjälpa dig med allt du behöver göra.

Bästa alternativet

Fördelar samt nackdelar finns med de båda alternativen när du ska sälja bil. Vilket som är bäst är vad du själv känner dig bekvämast med. Säljer du din bil till en bilhandlare kan de ibland ha krav som måste uppfyllas. Till exempel att bilen inte får vara över en viss ålder, eller antalet mil den har bakom sig.

Ett tips på hur du väljer mellan alternativen är att du skriver ner för- och nackdelar. Sedan väljer du det alternativet med flest fördelar. Om du säljer bilen själv är det möjligt att få ett bättre pris. Men genom att sälja till bilhandlare kan du ofta få lämna över bilen och nycklarna på direkten.

När du säljer bilen själv är det mycket att tänka på, från annonsering och köpekontrakt till betalningen. Du måste även kolla upp om köparen är den de säger sig vara. Du måste även bestämma pris på din bil. Om du är osäker på detta kan du prata med bilhandlare som säljer begagnade bilar och se vad de skulle ta för pris för den bilen du säljer.